Marco Weber

Marco Weber

Functie:
Beleidsadviseur Groen, Biodiversiteit, Ecologie

Organisatie:
Gemeente Maassluis

Binnen Maassluis is mijn primaire taak het adviseren van college, burgemeester en wethouders op het gebied van de groene openbare ruimte, de wet natuurbescherming, biodiversiteit, ecologie en spelen. Maassluis is een kleine gemeente wat betekend dat ik ook betrokken ben bij de advisering van verschillende teams rondom de thema’s duurzaamheid, klimaat en water. Verder werk ik mee bij diverse projecten zoals de realisatie van een natuurspeeltuin, verbouwing van het stadhuis, MVI beleid, omgevingsvisie en omgevingsbewust werken. Ik bied waar mogelijk ruimte voor stagiaires en trainees om ervaring op te doen en te laten zien hoe breed en dynamisch ‘mijn’ onderwerpen en een lokale overheid zijn.

Ik heb vanuit mijn studie een natuur en landschap technische achtergrond. Gedurende 25 jaar ben ik sec ondernemer geweest met een ontwerpbureau voor buitenruimte en een hoveniersbedrijf. In die tijd heb ik voor o.a. overheden gewerkt als adviseur/aannemer. Nu zit ik aan de andere kant en probeer een bijdrage te leveren aan het opbouwen van kennis en ervaring (een professionele opdrachtgever) van een lokale overheid.

Naast het werk voor Maassluis ben ik actief als coach voor ondernemers, financier en freelance adviseur/ontwerper voor groene projecten.

« Naar het overzicht

Terug naar boven